Πόσο θα κοστίζει από σήμερα η πλαστική σακούλα - Warta 24 Sulawesi Tengah
GRID_STYLE

Post/Page

Weather Location

{fbt_classic_header}
www.uhamka.ac.id/reg

Πόσο θα κοστίζει από σήμερα η πλαστική σακούλα

Πόσο θα κοστίζει από σήμερα η πλαστική σακούλα

Τέσσερα λεπτά θα κοστίζει από σήμερα, Î"ευτέρα 1η Ιανουαρίου, η κάθε πλαστική …

Πόσο θα κοστίζει από σήμερα η πλαστική σακούλα

Τέσσερα λεπτά θα κοστίζει από σήμερα, Î"ευτέρα 1η Ιανουαρίου, η κάθε πλαστική σακούλα που χρησιμοποιούν οι καταναλωτές για τις αγορές τους κυρίως από τα σούπερ μάρκετ.

Οι πλαστικές σακούλες επιβαρύνονται με περιβαλλοντικό τέλος τριών λεπτών (με 24% ΦΠÎ' κοστίζουν τέσσερα λεπτά), ενώ από 1/1/2019 το κόστος τους θα είναι 9 λεπτά.

Οι έμποροι που διαθέτουν στους καταναλωτές λεπτές πλαστικές σακούλες υποχρεούνται ανά τρίμηνο, την τελευταία ημέρα του επόμενου μήνα, να υποβάλλουν στην Î'νεξάρτητη Î'ρχή Î"ημοσίων Εσόδων (Î'Î'Î"Ε) δήλωση απόδοσης του περιβαλλοντικού τέλους.

Επομένως, για πρώτη φορά θα υποβάλουν τη δήλωση αυτή στις 30 Î'πριλίου 2018. Η Î'Î'Î"Ε σε συνεργασία με τον Ελληνικό Οργανισμό Î'νακύκλωσης (ΕΟÎ'Ν) θα δημιουργήσει ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή, ώστε η δήλωση απόδοσης του περιβαλλοντικού τέλους να γίνεται μέσω του Τaxisnet.

Ο στόχος είναι να μειωθεί δραστικά η χρήση πλαστικής σακούλας στην Ελλάδα â€"όπου σήμερα ο αριθμός τους υπερβα ίνει τις 400 ανά κάτοικο ετησίωςâ€" σε 90 ανά κάτοικο, έως το 2020. Το ειδικό τέλος θα εισπράττεται από την Î'Î'Î"Ε και θα αποδίδεται στον ΕΟÎ'Ν. Εάν, πάντως, διαπιστωθεί ότι ο στόχος δεν έχει επιτευχθεί, μπορεί να αποφασισθεί ακόμη και πλήρης απαγόρευσης εμπορίας για ορισμένα είδη σακούλα

Sumber: Google News | Warta 24 Poso

Tidak ada komentar